Predsednici Džet Ski saveza Srbije i Motonautičkog savez Srbije, potpisali su danas u prostorijama Sportskog saveza Srbije uz prisustvo g. Vladimira Bateza Generalnog sekretara SSS, Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Sporazumom koji je proizišao iz uspešnih pregovora dveju sporazumnih strana,  regulisaće se uslovi i pravila saradnje Džet Ski saveza Srbije i Motonautičkog saveza Srbije, a sve u cilju ostvarivanja zajedničke saradnje, planova i programa razvoja džet ski sporta i motonautičke discipline akvabajk.

  • Nadamo se da će ovaj Sporazum biti primer dobre prakse i ostalim savezima iz srodnih sportskih grana, koji udruživanjem mogu poboljšati svoj rad i postizanje vrhunskih sportskih rezultata kako na domaćem, tako i na međunarodnom nivou, rekao je Veljko Šukalo, Predsednik Džet Ski saveza Srbije.

Sporazumom je definisano da će se formirati jedinstveno telo – Odbor za razvoj džet ski sporta i akvabajka, koji će činiti predstavnici oba Saveza. Odbor će delovati u skladu sa svojim planom i programom koji će se donositi na početku kalendarske godine, odlučivaće o učešću i organizaciji takmičenja, radiće na edukaciji i pružaće stručne konsultacije svojim članovima, kao i pomoć svake druge vrste.

  • U duhu dobre saradnje, zajedno ćemo nastupati u takmičarskoj sezoni za 2015. godinu, sa ciljem da već sledeće godine budemo domaćini jednog velikog međunarodnog takmičenja u akvabajku, izjavio je Aleksandar Radovanović, Predsednik Motonautičkog saveza Srbije.

Nakon oficijelnog dela potpisivanja Sporazuma, g. Batez je prisutnima čestitao na postignutom dogovoru i poželeo im sreću u daljem radu.