Saradnjom Džet Ski saveza Srbije i prpadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, 06. avgusta 2016. godine na reci Savi u Nautičkom selu „Biser“ u Boljevcima održana je obuka pripadnika Sektora za vanredne situacije iz Beograda, Niša i Novog Sada za upravljanje skuterom za vodu.

Obuku je pohađalo 14 pripadnika Sektora za vanredne situacije, a sam program se sastojao iz obuke za upravljanje skuterom za vodu i upoznavanja sa osnovnim nautičkim pravilima, sa kojima je polaznike upoznao prof. Pera Puhalović, kapetan unutrašnje plovidbe.

Program obuke su izvodili aktivni takmičari i instruktori Džet Ski saveza Srbije na čelu sa Predsednikom Džet Ski saveza Srbije Veljkom Šukalom, a koji su i sami učestvovali u pružanju pomoći i spašavanju ugoženih usled velikih poplava koje su zadesile našu zemlju 2014. godine.
Na terenu, upotreba skutera za vodu se pokazala od velikog značaja u uslovima visoke vode zbog njegovih manevarskih sposobnosti i mogućnosti prilaska i manje pristupačnim oblastima, pri čemu je minimalna potrebna dubina vode oko 60 cm. Takodje, sedeći skuteri za vodu poseduju i prostor za skladištenje u koji je moguće spakovati vodu, hranu, lekove i ostale potrepštine.

Očekuje se nastavak saradnje i obučavanje pripadnika iz ostalih regiona Srbije koje pokriva Sektor za vanredne situacije. Takođe, u planu je i obuka ostalih službi MUP-a RS.